Betoniera, malaxor sau moara pentru mortaruri si nu numai!
Principiul de functionare al acestui tip de betoniera este simplu si robust ceea ce ii confera o anduranta de neegalat. Mototrul electric alimentat la 230v sau 380v (in functie de varianta constructiva) angreneaza un ax ce are la capete 2 roti grele din metal. In urma miscarii circulare rotile preseaza mortarul si in acelasi timp fac si amestecarea.
Avantajul utilizarii unui malaxor – moara este colosal mai ales cand nu ai la dispozitie agregate fine tip nisip ci doar agregate mari sau chiar bolovani, pentru ca acestui tip de malaxor – moara ii este indiferent ca este alimentat cu agregate mari intrucat efectiv „moara” prin presarea amestecului marunteste bolovanii sau agregatele mai mari sfaramandu-le si transformandu-le in nisip.
Pe langa mortare, tencuieli, torcret si sape malaxorul – moara poate fi utilizat la producerea de mixturi pentru mestesugarii ce lucreaza cu lut, marmura, tufuri calcaroase, roci vulcanice etc care executa caramizi de lut, chirpici cu paie pentru executarea de case traditionale din chirpici, lutul pentru casele din paianta, fulgi de canepa si var, lana de lemn si ciment etc.
Exista mai multe marimi ale malaxorului – moara intrucat folosirea acestuia poate fi facuta atat in scop casnic (hobby), mestesugaresc cat si industrial pentru malaxarea si maruntirea mortarelor de diferite categorii si mixturi. Este un excelent malaxor pentru lut si derivate ale acestuia.
In scop industrial malaxorul – moara este utilizat pentru producerea de amestecuri, mortare, microbeton si sape pe baza de var sau ciment ce ulterior sunt pompate catre suprafata tinta de pompe cu snec de tipul: MAC BETON sau MULTIMIX in scopul finisarii peretilor sau pardoselilor cladirilor noi sau ce se renoveaza ori restaureaza.
Cu toate ca betoniera sau moara pentru mortar are capacitate destul de mare (in functie de model are capacitate de la 0.24 - 1.35 mc) este extrem de silentios si foarte usor de pornit chiar daca cuva este plina cu mixturi in vederea malaxarii sau maruntirii si in comparatie cu betonierele clasice pe curea sau cele pe pinion ce necesita invartirea manuala a cuvei pentru a nu intra motorul in protectie la repornire. Pentru golirea cuvei extista o fanta cu subar tip ghilotina ce se actioneaza destul de facil printr-un maner tip levier.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.