Pompe peristaltice

Pompele peristaltice, cunoscute și sub numele de pompe cu furtun, sunt echipamente de autoamorsare volumetrice, capabile să funcționeze eficient în gol.

Ele se disting prin capacitatea lor de a transporta o gamă largă de lichide cu precizie ridicată, incluzând medii vâscoase, abrazive și lichide cu molecule mari sensibile la forfecare.

Punctul forte al acestui tip de pompă constă în construcția robustă, fără supape, ce necesită întreținere redusă, furtunul fiind singura componentă care interacționează cu mediul pompat.

Afișez toate cele 10 rezultate

Funcționarea pompei peristaltice se bazează pe principiul peristaltic. Furtunul, introdus în carcasa pompei, este comprimat de un set de role sau saboți atașate unui rotor. Aceasta creează un vid care aspiră lichidul în furtun, următoarea rolă sau sabot împingând lichidul înainte.

Pompele peristaltice sunt diverse, incluzând modele cu role sau saboți pentru compresia furtunului. Variantele cu role sunt potrivite pentru dozare în cantități mai mici sau la presiuni mai mici, în timp ce variantele cu saboți sunt ideale pentru dozarea în cantități mai mari, fiind economice și eficiente energetic.

Aceste pompe sunt utilizate într-o serie largă de aplicații, de la stații de tratare a apei, până la industria alimentară sau de bere. Înlocuirea furtunului, necesară ocazional, este o operațiune simplă, care poate fi realizată pe loc, cu costuri reduse. Cu furtunuri de schimb disponibile în diverse materiale și dimensiuni, pompele peristaltice se adaptează ușor la diverse medii pompate.